Advanced Search
2014-06-03 > Home > Család > Napló > 1998 december
*
* Napló
1998 december
2004-07-21

Peti igét hirdet
Magi
1998-12-03

Jelenlegi helyzetkep: Delelott 11 ora, a kis Doron idonkent nagyot rug a oldalamon, igyekszem elharitani a nagyobb tamadasait. Ezen a heten leptunk a kilencedik honapba, elvileg barmikor megszulethet ( Ruben a 37. heten latta meg a napvilagot). Az ultrahang-vizsgalatokon mindig pontosan megallapitjak a sulyat, a legutobbi alapjan szerintem most kb 2.90 korul nyomhat. Nem tulsulyos annak ellenere, hogy magas a cukrom, es ilyenkor gyakran orias-bebik szuletnek. Ruben nemregen toltotte meg a mosogepet Doron elso ruha-adagjaval, most kirakozik melettem az asztalon. Kozben mesel, dudoraszik ivritul es magyarul felvaltva. Nehany hete keltette fel az erdeklodeset a 'puzzle' , eleg szepen boldogul vele, bar sok turelmet igenyelt tolem, amig annyira belejott, hogy kello sikerelmenye is legyen benne. 25 reszes kepek reszleteit egyedul kirakja, az egesz osszeallitasahaz segitsegre van szuksege. Nagyon jo dolog itthon lenni vele egesz nap, barcsak Igy lehetne ez allandoan. Valoszinu, hogy Doron is bolcsis lesz. Egy keresetbol nem lehet megelni, nekem is dolgoznom kellene. Faj a szivem, de ez egyenlore kicsit odebb van, majd meglatjuk az Ur hogyan rendezi el a dolgot. Ruben egyebkent aranyos, jo fiu, de azert resen kell lennem helyes iranyba terelni bontakozo ontudatat. Idonkent csak a fenekes segit. Sokat enekelunk, hamar tanul, lelkesen dalol, pedig legtobbnek biztos hogy nem erti a szoveget ( legtobbszor csak sejteni lehet a szavakat). Ez eleg szorakoztatoan jon ki idonkent.

A nagy haz sok munkaval jar, Petinek mindig van tennivaloja, a tesoinak is kijut belole. A gondnoki munkak mellett a gyulekezet anyagi dolgait bonyolitja. J. igyekszik bevonni ot az istentiszteleti szolgalatba. Nehanyszor o vezette le az alkalmat, egyszer mar iget is hirdetett -mindezt ivritul. Nalam joval-joval szorgalmasabban tanulja a nyelvet, ez meg is latszik. Az en feladatom a takaritas lenne, am most ezt is Peti vegzi. Nyartol a bibliakori szolgalatban segitkezem. A vakacioban napkozit szerveztunk a gyereknek heti ket alkalommal. Foleg irtam, rajzolgattam, enekeket tanitottam az allando takaritas mellett. Most a tanitasban veszek reszt -egyszeru nyelvezettel. A lelkipasztorekon kivul senki nem beszel anyanyelvi szinten, ok pedig termeszetesen nem tudnak minden szolglatot ellatni. Ezert is szent kotelesegem komolyan venni a nyelvtanulast.

Lehetseges, hogy majusban hazautazom egy jo honapra, ugyanis Petit behivtak a hadseregbe. Ragaszkodik ahhoz, hogy amig nincs itthon, az en csaladom koreben toltsem az idot. Katonaskodas utan o is hazarepulne egy hetre. Nem nagyon tudom meg beleelni magam, azt hiszem nem is kell.

Dobos papa és Imre
Magi
1998-12-15

Kozeledik dec. 30., addig kell Doronnak megszuletnie. Hala az Urnak, nagyszeru eronek orvendhettemaz utobbi hetekben.

Ma erkezik az orszagba Dobos papa es Imre. Egyre tobb csaladtag teszi tiszteletet ezen a videken. Zoli is itt tolt fel evet. Egy idos bacsit gondoz itt Karmielben, es kozben ugy tunik sikeresen keszulodik a zenei karrierje. Bekapcsolodott nehany korus munkajaba, felkertek vezenylesre, sot meg egy korus-turnet is kilatasba helyeztek. Ez azert figyelemre melto, mert itt az uj bevandorlo zeneszek "elvesznek" altalaban - telitett a piac. Zoli biztato elojelek birtokaban donthet majdan a kivandorlas mellett. Nagyon jo lenne minel tobb csaladtagot itt tudni mellettunk.

Laptetőre

November
Fel evet dolgoztak egy kibucban a Genezaret mellett, meg egy fel evet Ein Gediben, egy turista-szallo konyhajan
Június
Ruben nem tudja mi a kulonbseg a Mennyorszag es Magyarorszag kozott - ugy latszik, Mo.-on a mennyben erezte magat