Advanced Search
2014-06-05 > Home > Nagycsalád > Családi honlap
*
* Nagycsalád
Családi honlap
2005-07-06

Ha valaki mondani akar valami eredetit, azt elmondja négyszemközt egy kávé, vagy sör mellett

Újra és újra felmerül bennem a kérdés: van-e szükség (nagy-)családi honlapra, és válaszom újra és újra ugyanaz: nincs.
Illetve ha van is, az mindenképpen életképtelen, legalábbis nálunk, Frankoknál.

Szerintem attól családi egy honlap (fórum, levelezőlista, ...stb), hogy a család minden, de legalábbis nagyobb része több-kevesebb rendszerességgel ír, rajzol, fotóz, bele, így-úgy formálja, kézjegyét hagyja benne, vagy ha csak egy valaki a szerkesztő, akkor elfogulatlan, tényszerű tájékoztatást közöl a családban történt eseményekről.

Az első verzió két ok miatt nem fog soha működni:
Egy: vannak, akik egyáltalán nem írnak, és a család nagy része ilyen,
kettő: azok pedig akik írnak, vagy egyenesen a fióknak gyártják gondolataikat, vagy egy szűkkörű célközönségnek szánják azokat, és írásaikat gondosan rejtegetik az illetéktelenek elől. A célközönség egyébként leggyakrabban a család egy bizonyos része (csak izraeliek, csak "helyükön lévők", csak irodalomkedvelők, csak gyerekek...).

A második verzió pedig szerintem azért nem életképes, mert egyrészt senki nem fogja magára vállalni a családi-krónikás hálátlan, lélekölő munkáját (lásd Családi Krónika), mert ugye alapjába véve lusta fajta a Frank, másrészt az események nagy része titokban, szemérmes csendben zajlik, és a történés alanya nem érdekelt a nagy nyilvánosságban, nem akar a színpadra lépni még akkor sem, ha csupán családtagok töltik meg a nézőteret.

Nyilván mindenki előtt világos, hogy a frankpeti.net nem nagycsaládos honlap, mert nem akar,de nem is tudna az lenni. A honlap piros logójának a Frank családja az én (Peti) Frank-családomra utal, és a menüsorban is pusztán illemből van a Nagy Család első helyen. Amennyiben a honlapon a nagy családról szó van, akkor az egy nagyon erősen szubjektív, néha tudatosan torzított személyes benyomás, vélemény, persze feltéve, hogy az én tollamból származik. (más: Közlemény, Honlap)

Ha valaki úgy érzi, hogy valami sértő, vagy fertőző, kérem ne látogassa többet a honlapot, mert nincs szándékomban ilyen csúnya dolgot művelni senkivel.

A Sanyi által indított frankcsalad.lapok.hu-hoz egyelőre korai hozzászólni, mert igazából még el sem indult, de annyi már most biztos, hogy ez szintén az ő Frank-családjának a honlapja szeretne lenni.

Az a különbség kettőnk között, hogy míg nálam kikényszerül az irkafirka, és ennek keresek a fiók helyett valami hasznosabb (?) tárolóhelyet, addig őt a dolog technikai, infrastrukturális oldala izgatja, és megpróbál tartalmat találni hozzá, ami nehezen fog neki menni, mert ő a család nem író részéhez tartozik.

Vannak egyéb, dicséretes próbálkozások, mint az én blogom, vagy a Sanyi levelezőlistája, melyek zártkörűek ugyan, de hiányzik belőlük a pezsgő élet, mert megszűrjük a mondanivalókat, nem vagyunk őszinték és természetesek, mert tudjuk, hogy minden családtag látja, mindenki máshogy reagál majd, megpróbáljuk meggyúrni a szavakat, hogy mindenki fogyaszthassa azokat, így az egész ellaposodik, beszürkül, aztán megszünik.

Ha valaki mondani akar valami őszintét, valami eredetit, azt elmondja négyszemközt egy kávé, vagy sör mellett.

Régi, de bevált módszer.

Honlap - a kukkoló is jóllakik, és az én, írásból fakadó bűntudatom is megmarad

Rólunk - Lehet egymást gazdagítani, nevettetni, bosszantani, lehet kötekedni, meg ilyesmi, de a felebarát megkárosítása nem ér.

Közlemény - a "Frank család" nevű website a kis Frank család honlapja, nem célja a nagy Frank család szócsöve, vagy hírlapja lenni

Megszűnt - csonka, virtuális családot nincs értelme fenntartani, család voltunk, mivé váltunk?

36 - Nagyon dühös vagyok, mert egyedül maradtam

Vélemények - Néhányan vették a fáradtságot és hozzászóltak, véleményt mondtak a honlapról. Itt te is beírhatsz a Vendégkönyv-be.

Homlaphasználat - Mindig voltak, vannak, és lesznek gyengébbek, akik magyarázat nélkül a legegyszerűbb dolgokat sem értik meg. Ezeknek szántam az alábbi honlaphasználatiutasítást.

A honlapról - A frankpeti.net története, célja, frissítés gyakorisága, Copyright, és egyebek

Laptetőre

Csaladi honlap
Az Auswitzben elpusztult Frank Eszter kezirasat utanzo iras Kedves Klári!
Virány Judit által Klári néninek -apu unokatestvérének-, 1980-ban írt levél, miután megtudták, hogy (ötöd-) unokatestvérek...
Magi a naszuton
Vágás nélkül
Feldobtam néhány képet, hogy legyen egy kis mozgás a honlapon