Advanced Search
2014-06-02 > Home > Más > A zéletbe
*
* Más
A zéletbe
2006-09-13

aki mindig kiáll a saját és mások (főleg gyengébbek) igazáért; akit imádnak a gyerekek / férfiak / nagymamák / barátok / macskák / egyéb...

Most már tényleg félrerakok minden fontosabb dolgot, hogy röviden beszámoljak a tűzről, nehogy végképp kialudjon a téma.

Megint a gyerekek észlelték, hogy tűz van a házunk mellett, ég a park. Én is éreztem valami üszkös szagot, de nem figyeltem rá fel.

Az a kevés fa gyulladt be, ami még megmaradt a korábbi tűzvészekből.

Gyorsan magamra kaptam a fényképezőgépet és kiszaladtam fotózni, hogy megörökítsek valamit. Benyomultam a koromba, kattogtattam mindenfelé, de hamar rájöttem, hogy nem lehet így átgondolatlanul. Koncepció kell. Idő viszont nincs, mert a tűz terjed tova gyorsan.

Éreztem, hogy forró a levegő, a tűzoltók még nem érkeztek meg. Váratlanul ért, mikor néhány fa gyufamódra belobbant mellettem, nem számítottam rá, azt hittem, hogy körülöttem már minden biztonságosan elpusztult, de a szél folyton irányt változtatgatott, meglepve engem így.

Megpörkölődtem. Többször majdnem odaégtem. Belül meg folyton azt gondoltam, hogy jó fotós vagyok, mert kockáztatok. Meg mert azonnal kilökött a fotósösztön othonról. Étlen-szomjan jöttem, pedig reggel óta panaszkodtam, hogy éhes vagyok, meg nagyon szomjas, de tudtam, hogy ha most iszok, kialszik a tűz. Majdnem én aludtam ki örökre.

Mikor a lábszőröm leégett, felfigyeltem, hogy rövidnadrágban vagyok, aztán mikor a talpam gyulladt be, észrevettem, hogy vékonytalpú gumipapucsban taposom a parazsat. Mikor eloltottam a talptüzet, és mégsem szűnt a talpszúrás rájöttem, hogy lyukas a papucs, tüskék fúródtak a talpamba, vérzek, folytogat a füst, ájulnék, nem kapok levegőt, jönnek a tűzoltók spriccelni, elakarják oltani a tüzemet mielőtt lefotóztam volna. Rendőrök is jöttek. Majdnem engem gyanúsítottak gyújtogatással. Feltettek egy-két kérdést, de letagadtam. Könnyen elhitték, pedig én is lehettem volna (nem én voltam). A tűzoltók is csak ímmel ámmal dogoztak, be se öltöztek igazi tűzoltósra, így jó fotótémák sem lehettek.

Laptetőre

(illusztracio)
Szunyog
Szúnyogos
majd perc múlva visítva szalad vissza a betonra, mert megcsípte valami
Oriaskapu (Foto:Peti)
Óriáskapu
Mikor háborús menekültek voltunk Kibucz Naan-ban, Eytan beállt egy nagykapuba, hogy békés naplementét nézzen