Advanced Search
2014-06-07 > Home > Nagycsalád > Tel Aviv-Yaffo-i beszámoló
*
* Nagycsalád
Tel Aviv-Yaffo-i beszámoló
2005-12-30

hallottuk, hogy kint lágy, de hangos csörömpöléssel zörög valami a ház alatt

Yaffo

Elmentem egy digitális kiállításra telavivba, ingyen volt, csak az előadásokért kellett fizetni, de mivel nem vittem szendvicset, és nem volt kézpénzem a büféhez, a hitelkártyás étterem meg dugig volt, nagyon éhenmaradtam, láttam, amint a többiek csámcsognak körülöttem, és ez zavart.

Az érkezéskor egy őr fogadott a kapuban, és mondta, hogy 20 sekel a parkolás, de mivel nekem ilyenem nem volt, egy sor veszekedés után otthagytam a személyimet. Majd a végén kiváltom, dünnyögtem magamban vígasztalólag.

Yaffo

A konferencia végén viszont nem engedett igazából az ürge, azt mondta, hogy szurkoljam csak le a 20 sekelt, mi vagyok én, kivétel? Ez rosszul esett, mert azt gondoltam, hogy a záloggal megúsztam a fizetést. Nem is a pénz fájt, hanem hogy ilyen bánásmódban részesülök. Most sokkal erősebben kiabáltam vele, de nem segített, lógó orral elhajtottam bankautomatát keresni, de csak másnap mentem vissza, mikor alábbhagyott az indulatom:
- Jöttem a személyiért - mondom a zsiványnak.
- Nincs már meg - felelte vigyorogva -, eladtam egy arabusnak. Tudtam, hogy csak viccel. Még volt képe viccelődni.
Ezért van itt ez az ország, ahol van, mert ilyenek népesítik befele.

Yaffo

Ezután Tomit látogattam meg, és mivel nem találtam helyet a szabályos parkoláshoz, egy központi kereszteződés járdájára álltam fel szabálytalankodni, de Tomi azt mondta, hogy ez nagyon veszélyes telavivban, ezért visszamentünk elhozni onnan, és Tomi leparkolta nekem a csendes mellékutcás házuk mellé, félkerékkel a járdára, itt nem veszélyes, mondta, ők is így csinálják, mikor nem találnak szabad helyet. Felmentünk hozzájuk, és mikor a Tarantino film cselekményébe merültünk mélyen, és azt találgattuk, hogy hogyan hozza majd a csaj át a félmilliót mexikóból, hallottuk, hogy kint lágy, de hangos csörömpöléssel zörög valami a ház alatt. Tomi - dörzsölt városi lévén már -, nyomban felugrott, feltépte az erkélyajtót, és nagyokat kiáltott lefelé, de nem hallották a csörömpöléstől. leszaladtam.
- Ez az én kocsim - kiáltottam kicsit felhevülten. Így sikerült autómat megmenteni a láncos-darus kocsivontatótól. Vidéki kisautóm nagyvárosi kalandjai.

Yaffo

Tomival megvacsoráztunk egy olcsó kis étteremben, Viola is itt evett vele legutóbb, híres ez a hely már.
Sokáig kerestünk, de nem találtunk legyet és szúnyogot, hogy Tomi és Noah imádkozósáskájának adjuk, mert félő volt, hogy egyheti koplalás után elpusztul. Szalámival, kukoricával, csokival és kenyérrel kínálgattuk, de nem fogadta el. Én felvetettem, hogy lehet, már nem is él, kiszáradt, hisz meg sem mozdul, de kiderült, hogy csak imádkozik.
Már Zolival ültem a Kolostor Pub-ban, mikor Tomi lelkesen telefonált, hogy talált valami muslicafélét, az imádkozó rögtön rávetette magát áldozatára, és fel is falta őtet. Jólesett hallani ezt a hírt, bár megsajnáltam a muslicafélét, hogy ilyen sorsra jutott.

Yaffo

A Kolostor Pub nagyon jó hely, aki ismeri biztos tudja miért, de nem írok róla részletesen, hogy aki még nem volt ott, ne tudja miért, és a kiváncsiság arra sodorja egyszer, a titok felfedése végett.
Zolinál aludtam, Viola is ott aludt nemrég, híres hely ez, az ablakból rálátsz a tengerre, meg egy régi, kopott temetőre, legközelebb lefényképezem a látványt, bár Zoli egy hét múlva elköltözik.

Yaffo nagyon kopott, hangulatos, és érdekes városrész.

 

Laptetőre

Yaffo
Illusztracio
Tortavilág
Méltatlanul keveset szóltam eddig a tortákról, pedig központi helyet foglalnak el életünkben
Karmieli játszótér (Foto:Peti)
Hétköznapok
Ha lefotózod a szürke hétköznapokat, egyből szinesebbé válnak