Rólam

frankpetiFrank Péter vagyok, 16 gyerekes családból 19 éve elsőként alijáztam Izraelbe. Eredetileg a rokonokkal való kapcsolattartásra indult a frankpeti.net honlap, de hamar izraeli, irodalmi, lenni-nem lenni, és egyéb kutyafülű dolgok vették át a főhangot. Ritkán izraeli sajtóban megjelent komolyabb cikkeket is közlök, máskor egy-egy témában nagyobb lélegzetű tanulmányt írok, de leginkább saját, erősen személyes hangvételű bejegyzésekkel jelentkezem. Gyakran ironikus-komikus, néha szürrealisztikus az alaphang.
A frankpeti.net blog egyetlen küldetése: kielégíteni az íráskényszeremet. Picit sem akarok objektív lenni, hanem erősen szubjektív, ezért kevésbé “izraeli”, sokkal inkább “személyes” a blog. Bár ki tudja…

frankpeti logoEgy blogverseny zsüritagja így jellemezta a honlapot:
“Frank Peti blogja tökéletes forgatókönyv-alap lenne egy sok díjas fesztiválkedvenc független film számára. A szerző első olvasatra egy magyar családapa, aki Izraelben él, és egy élelmiszeripari üzemben dolgozik. Aztán kiderül róla, hogy számára ez a tradicionális közeg valójában egyfajta felnőtt játszótér: random beszélgetéseket, felbukkanó érzéseket, hétköznapi sztorikat villant meg a gyár életéből, meg úgy általában arról, milyen is Izraelben élni manapság. Úgy vicces, hogy sosem vicceskedik, és úgy mély, hogy nem próbál komolykodni. Csak elmondja, amit gondol. Egyszerűen, érthetően, tisztán. Frankpetisen.” (Steiner Kristóf)

Konyha >>    Túra >>    Fotó >>    Régi >>    Rubiart >>