Magyar vagy? Talán zsidó?

Mit szólnál, ha kiderülne, hogy 32 százalékban muszlim-zsidó és 17 százalékban török származású vagy?

Sokan megingathatatlanul biztosak a saját származásukban. Hiszen már a dédszüleik dédszülei és azok dédszüleinek dédszülei is az országban éltek. És egyébként is, annyira különböznek akár csak a szomszéd országban lakóktól is, nemhogy még a világ másik sarkában élőktől. A DNS-vizsgálatot azonban nem lehet becsapni. Sokkal több közös van az emberekben, mint ami elválasztja őket.

Forrás: youtube/momondo-The DNA Journey

Nagyon hatásos reklámvideót készített az egyik repülőjegy- és szállásfoglaló internetes oldal. Összegyűjtöttek 67 embert a világ minden tájáról. Megkérdezték őket, honnan származnak, miért szeretik a hazájukat és büszkék-e rá? Az interjúalanyok minden kérdésre a származásuk biztos tudatában válaszoltak. Azt sem titkolták el, hogy melyik az a nemzet, amelyikhez semmiképpen sem szeretnének tartozni.

A büszke brit – Jay rendkívül büszke, londoni fiatalember, aki a Tottenhamnek szurkol. A szülei és a nagyszülei is fegyverrel harcoltak az Egyesült Királyságért. A nagymamája és a nagypapája egyenesen a haditengerészetnél ismerkedtek meg egymással. El sem tudta volna képzelni, hogy ne 100 százalékig brit vér csörgedezzen az ereiben. Két nemzetet kifejezetten nem szívlel. A németeket, akikkel a nagyszülei harcoltak a világháborúban és a törököket.

Forrás: youtube/momondo-The DNA Journey

A férfit megkérték a kutatók, köpjön egy kémcsőbe, hogy a nyálából vett DNS-t kielemezhessék. Ez pedig mindent megváltoztatott. Kiderült, hogy Jay elsődlegesen még csak nem is brit, hanem ír. Csak másodlagosan tartozik ahhoz a nemzethez, amire olyan büszke. De nem ez érintette meg a legjobban a férfit, hanem az 5 százaléknyi német és az 1 százaléknyi török eredet.

Mindig is az olaszokat szerette – Aurelie jelenleg Londonban lakik, de az egész családja szülőhazájában, Franciaországban él. Amikor megkérdezték tőle, hogy milyen más nemzetiségűnek tudná elképzelni magát, akkor azt válaszolta, hogy a szupertüzes, őrült és hangos olaszokat például nagyon szereti. Mivel Londonban lakik, szereti az angolokat is, akiket nagyon tisztel. A nő arra számított, hogy unalmas lesz a vizsgálat eredménye. Kiderül, hogy francia származású és semmi több.

Az eredmény két héttel később érkezett meg és ezt már izgatottan várta Aurelie. Aztán amikor meglátta, hogy milyen vér csörgedezik az ereiben, egyszerre ijedt meg és öntötte el a boldogság. Aurelie 32 százalékban brit, 31 százalékban olasz-görög, 17 százalékban ír és 14 százalékban spanyol-portugál származású. De voltak német, kelet-európai, finn-orosz és skandináv ősei is.

Forrás: youtube/momondo-The DNA Journey

Egyetlen nemzet tagjai nem szerepelnek Aurelie ősei között, a franciáké. Ezt egyáltalán nem bánta, mert, ahogy korábban elmondta a kutatóknak, az olaszokat és az angolokat is szereti. És tulajdonképpen sohasem érezte igazán otthon magát a szülőföldjén, Franciaországban.

Érdemes megnézni, milyen érzelmeket vált ki az emberekből a DNS-tesztek eredménye. Amikor a színes bőrű kubai férfi rájön, hogy Afrikától Kelet-Európán át Ázsiáig a világ minden tájáról voltak ősei vagy a magabiztos izlandi férfi szembesül azzal, hogy spanyol, portugál, olasz, görög felmenői voltak.

A legmegindítóbb mégis az a pillanat, amikor a történelmi okokból utált török ősökkel is rendelkező kurd lány találkozik a teremben a muszlim-zsidó származású, iraki unokatestvérével.

forrás: faktor.hu

Magyar vagy? Talán zsidó?” bejegyzéshez ozzászólás

Leave a Reply