Magyar vagy (-e) zsidó?

Nem tudom mivel elütni a rengeteg szabadidőmet 😉 ezért a frankpeti.net, az izraeli konyha blog, az izraeli túra honlap és a fotózás mellett bővíteni szeretném tevékenységemet.

Régen tervezem egy rövid (5-8 perces) interjúsorozat készítését 10-15, különböző felfogású,  korú, szociológiai hátterű, izraeli magyar-zsidó körében. Vágás után egyenként maximum másfél perc jutna egy-egy emberre.

Ezenkívül szeretnék 2-5 perces fekete-fehér, kritikus/humoros/cinikus hangvételű  dokumentum-jellegű kisfilmek forgatását a környezetemről, Izraelről, gondolataimról.

camera frankpetiNéha rövid interjúk, máskor kandikamera, olykor (akár stúdióban) megrendezett trükkös vagy víg dolgok is megjelennek majd a frankpeti.net új csatornáján. A lényeg a kreativitáson, a meglepetésen, a szokatlan nézőponton lesz.

Szeretném, ha a csatorna -sokoldalúsága ellenére- képi megjelenésében és különleges hangnemében egységes, és másoktól könnyen megkülönböztethető lenne.

A hangsúlyt döntően nem a mennyiségre, hanem a tartalom minőségére szeretném helyezni, ami szerintem 2-3 havonta megjelenő néhány perces kisfilmet jelent majd.

Annak ellenére, hogy minimalista a netes megjelenésem, sehol nem “reklámozom”, nem nyomom előre magam, mégis folyamatosan bővül az olvasóköröm. Aki egyszer belekukkantott az anyagaimba, rendszerint visszatérő olvasóvá válik.

Havonta néhány ezer embernek fontos, hogy mit gondol, és hogyan lát egy 16 gyerekes, erősen vallásos családban felnőtt, aztán hitét elhagyó, fiatalon Izraelbe költöző, észak izraeli lakóhelyén gyakran háborús övezetben élő, régen jobboldali, mára liberális baloldalivá vált fotós és salátafejlesztő zsidó.

Szóval oda akarok kilyukadni, hogy interjúalanyokat, illetve önkéntes szinészeket keresek. Ha érdekel a dolog, ide írjál: peti@frankpeti.net

Nemsokára további részletekkel jövök…