Prófécia Izrael sötét jövőjéről

A jobb jövőbe vetett hit reményével szavaztam az izraeli liberális baloldalra, de hiába, minden előrejelzéssel szemben a jobboldal fölényesen győzött.

Izrael kétnemzetiségű, gyűlölettel és rasszizmussal teli antidemokratikus jövő felé vágtat. Nemzetközi tudományos és gazdasági elszigeteltségbe süllyed. Ilyen körülmények között  a szellemi és a gazdasági elitje hamarosan el fogja hagyni az országot, aztán -a jobb élet reményében- az értelmes és tehetséges fiatalok is. Csak a hátrányos helyzetűek maradnak majd itt és azok, akik a normális élet helyett az ország szent köveit részesítik előnyben.

Nem lesz itt többé józan balközép kormány, mert a jobboldaliak, a messiáshívők, a telepesek, az erőszakosak, és a vallásosak demográfiai növekedése sokkal nagyobb Izrael más populációinak gyarapodásától.

Izrael lakossága nem akar békét. A nép túlságosan fel van tüzelve és túlságosan rémült. Nem akar felvilágosult liberális demokráciát. Mindent tudó és mindent megmondó erős vezetőre vágyik. Júda királyságában akar élni, melynek ismert a sorsa…

Háborúkkal teli, sivár, és lehangoló jövő vár ránk. És nagyfiam éppen néhány napja vonult be hároméves katonai szolgálatra az izraeli hadsereg tüzérségébe 🙁

frankpeti az eilati sivatag hegyeiben (fotó: Gabi Berger)
frankpeti az eilati sivatag hegyeiben (fotó: Gabi Berger)

Prófécia Izrael sötét jövőjéről” bejegyzéshez 2ozzászólás

  1. liberális baloldal?
    Az nincs Izraelben.
    Ott arab-barát baloldal van.
    És kemény kommunista MÉDIA.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.