Fitness

Na jó, többé nem rejtem véka alá sikereimet!
Megint kaptunk lépésmérőt (*Holmes Place, 2go). Ez egy olyan készülék, ami leméri hogy hány lépést tettél, milyen távon, mennyi kalóriát égettél, satöbbi. Kétféle lépés van: a sima, és az aerobiknak nevezett sportos, ami – ha jól értettem – ezertől több, egyfolytában megtett lépést jelent. Az első hét használata után az internetre feltöltött adatok alapján a rendszer kiszámolta, hogy nekem 6000, naponta végrehajtandó lépést kell célul tűzni (ebből 1500 aerobik), aztán miután látta, hogy jóval túlteljesítettem, 9200-at adott, később mégtöbbet, jelenleg 13700-nél tartok.

Nem akarok kérkedni, de a cég többszáz tagú részlegében én vagyok az első az átlagos napi lépésszámot tekintve, ötvenkétezres városunkban a harmadik, az országos listán is valahol az élbolyban könyökölök.

Az utóbbi hetekben főnököm láthatóan frusztrált, mert hiába nyomul, sehogy sem képes beérni, sőt, a kettőnk közötti különbség folyton nő.

Mióta –többek között- magas koleszterolszintem miatt bringával járok munkába, a munkatársaim közül további hárman álltak át a kerekezésre, a helyi önkormányzat kiépítette a bicikliutakat, és míg korábban a 6 km-es távon egyedül tekertem a reggeli órákban, ma útközben 4-5 másik lelkes bicajossal is találkozom. Távol áll tőlem a beképzeltség, ezért nincs is szándékomban dicsekedni, de muszáj szerényen megjegyeznem, hogy érezhetően felpezsdítettem a város sportéletét, és ha utánanéznénk az országos adatoknak, valószínű kiderülne, hogy szívós magaviseletemmel az Izraeli egészség-mutatókat is dicséretesen feljavítottam, nőtt az átlagos várható életkor, és csökkent a csecsemőhalandóság, valamint az abortuszok száma.


Az alábbi grafikonon látható az elmúlt négy hét napi lépés átlaga, melyen könnyen nyomon követhető, hogy rövid botlás után miként jutottam a második helyről a csúcsra. Reménységem szerint erről a dobogóról már soha, senki nem fog ledönteni!
Halálom után majd a mennyben is szeretném használni ezt a készüléket, hogy váratlan helyzetekben, esetleges irigy konkurensekkel szemben is bizonyíthassam addigra már régen megszerzett világelsőségem.

(itt voltam 5 évvel ezelőtt >>)

* A Holmes Place 11 országban, összesen  75 fiókkal rendelkező fitnessklub hálózat. Izraelben van a legtöbb fiókjuk (11). A magyarországi Holmes Place klub Budapesten található.

Fitness” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.