A mezőn

A mezőn a zöldtejes kecskék elég rosszul érzik magukat. Van egy beteges rivalizálás köztük és a fehértejes kecskék között. A zöldtejes kecskék igazából, titokban fehértejes kecskék szeretnének lenni. A fehértejesek meg, bevallva bevallatlanul, egytől egyig arról álmodnak, hogy egyszer tehenek lesznek. Ez a hierarchia valamelyest bomlasztóan hat a csapatszellemre, de mivel minden zöldtejes tudja, hogy a gazda igazságos és rendes (a fehértejesek már rájöttek, hogy ez nem így van), ezért mindegyik bízik benne, hogy ha szorgalmasan legel és elég zöld tejet csinál, akkor előléptetik a fehértejes csapatba. Állítólag van egy külön, nagy titokban tartott legelő, olyan kecskéknek akikkel még sosem beszélt senki, és azt sem lehet tudni, hogy milyen színű a tejük, bár a legtöbben sárgára tippelnek.

A mezőn” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Kedves Peti!
    Lyukasórám van. Szörfölgetek a neten. A természet érdekel, a fák, virágok és a gyökerek. Nálad mind megtaláltam. Kedves, vicces oldalak. Szeretem olvasgatni. A gyökerekről szólókat leginkább.
    Frankanyut puszilom! Említsd meg neki, h létezem. A testvérein kívül én voltam az első picibaba, akit előttetek nagy szeretettel a karjaiban tartott. Van róla képem is valahol. Olyan gyönyörű ősanyus és nevetős. Még a múlt évezredből, a múlt századból…
    Üdv! Bodicsi Erzsi

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.