Vakáció

Hát itt rettenetes kánikula van! Meg lehet őrülni a hőségtől minden genezáret tó ellenére. Mondjuk én kedvelem az ilyen időjárást, gondolom estére lehűl majd, isszuk a Goldstar sört, és mezítláb járkálunk a homokban, égek rákveresre a napon. Viccelődök, mint mindig, ők meg nevetnek a jóleső fáradtságban, miközben kinyújtom izmos lábamat a füvön. Jó, vaskos tószag lengi körül a sátrat, nagyokat lélekzek belőle. Munkáról, álmokról, sok pénzről, kislányról, vízállásról beszélgetünk.


Remélem hoztál sapkát, nehogy napszúrást kapjál! A fekete fürdőnadrágot hordom, amit Eilaton vettünk ugye??? Nem azt a borzalmas pirosat, ja az alsó. Bár ahogy magamat állatias férfianak ismerem, ha nem látok más embert, vagy éji lepel borul rám, hát ruhátlanul futok a vízbe mint efféle cigánypurdé. Bűzös sakáltetem bomlik a közeli nádasban. Reggel a galileai tengerbe ereszkedem, kövér orosz házaspár közösül melletem a vízben.

Eukaliptuszfák és pálmák árnyékában ülök. Nyaralás van, megyünk, arrébmegyünk, mondom is magamba, na gyerünk, jó lesz, előre beikszeltem a napokat. Pihi. Szunya. Hortyogás. Relaksz.. Hátradőlünk, megyünk a nyárba, vijjogva sírva, kismadár nyári rámkakilása. Szásakaparása. !, !!, !!!, ó!!!, ió!!!, ció!!!, áció!!!, káció!!!, akáció!!!, vakáció!!!. Izzadt hajlatok, cseppek, kevésruházás, síkos izé. Forró kávélé torokra. Hideg sörpára. Baracragacs, banánhéj. Ilyenek.

Éjjel Magi gyertyát gyújt és régi dalokat gitározik, halkan dúdol hozzá, én elszundítok mellette. Arra ébredek, hogy feléled a szél, kialszik a gyetya, mi meg mély álomba zuhanunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.