A rabló csajának a macskája

Azt álmodom, hogy a rabló macskája kimászik az óvárosi ablakon. Éjszaka, a harmadik emeleten. A rabló csaja felébred és ijedt. Én épp akkor lépek be a lakásba. Ott áll velem szemben az ijedt csaj. Heló, mondom. Heló, baj van, mondja. Mi az? kérdem. Meglógott a macska, mondja. Az baj, mondom. Heló, lép be a rabló. Heló, mondom. Meglógott a macska. mondom. Tudom, a francba, mondja a rabló. Ő is ijedtnek látszik. Meg nagyon nagynak és erősnek.

Az ablakon ment ki? kérdem. Aha, mondja a csaj. A párkányon? kérdem. Aha, mondja a csaj. Kihajolok az ablakon. Aha, mondom. Ott van. Fél. Megmutatom nekik a macskát a párkány végén, ahogy fél. Na, mondom és felállok az ablakpárkányra. Mindjárt hozom, mondom és átfordulok, és kilépek az ablak alatti hosszú párkányra. Elindulok oldalazva. Vigyázz! szól utánam a rabló csaja. A rabló csak ijedten néz a csaja válla fölött. Vigyázok, mondom.

Oldalazok a párkányon végig. Alattam az utca. Az ablakpárkányokon lévő rácsokba kapaszkodom. Szépen haladok. Az egyik ablak mögött megjelenik a szomszéd öregasszony. Ő is ijedt, és kiabál, de nem értem. Csókolom, mondom halkan. Kinyílik az ablak. Mit keres maga itt? Kiabál az arcomba az öregasszony. Csókolom, mondom halkan megint. Elszökött a macska, érte megyek. Mit akar itt?! kiabál az öregasszony. Csak a macskáért megyek. Csókolom, mondom és kapaszkodok tovább ablakról ablakra. Jobbra nézek. A rabló, a csaja és a néni mind ijedten néznek. Lenézek. Az utcáról senki sem néz. Elérem a beszögellést, ahol megállt a macska. Szia macska, mondom. Miau, mondja a macska ijedten. Te is be vagy tojva, mi? mondom. Na gyere. Lehajolok és a szabad kezemmel felveszem. Elindulok visszafelé. Fél kézzel ütemesen elengedve , megfogva, elengedve, megfogva végigkapaszkodok az ablakrácsokon. Csókolom, mondom a néninek. Miau, mondja a macska. A néni nem szól, csak ijedten néz az arcomba. Heló, mondom mikor odaérek a rablóhoz és a csajához. Itt a macska, mondom. Hülye dög! mondja a rabló. Cicumicu! Hát hol voltál? mondja a csaja. A macska nem szól.

A rabló csajának a macskája” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Krúdy szerint macskát látni álomban: féltékenység és lángoló szerelem….)

  2. ááá..én sem értem őket…tegnap azt álmodtam,hogy elvittem a beteg gyerekemet orvoshoz és mikor kérdezte hol van előhúztam egy zsebórát,kinyitottam és kivettem belőle… 🙂 Bár viccesen hangzik mégis tök nyomasztó volt.. :/
    Gyerekkoromban meg azt álmodtam,hogy összezsugorodtam és napokig úgy éltem a családommal…az olyan valóságos volt,hogy még évekig meg voltam győződve,hogy tényleg megtörtént…

Leave a Reply