Izrael-Gáza” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Nagyon találó!
  Egyébként meg bosszant, mikor Izraelt “aránytalan” katonai válasszal vádolják.
  Mi lenne az a helyes arány, amelyet Izraelnek tiszteletben kellene tartania ahhoz, hogy elnyerje a közvélemény kegyét? Mondjon le technológiai fölényéről és használjon pontatlan rakétákat, köveket, vagy folyamodjon öngyilkos merényletekhez, ember-bombákhoz és célozza meg a polgári lakosságot? Vagy jobb lenne, hogy Izrael bölcsen várja meg, amíg a Hamász Iránnak és Szíriának köszönhetően “kiegyenlíti” tűzerejét?

  Vagy a céljait válassza ki ellenfeléhez hasonlóan, és mivel a Hamász – eltérően a Palesztin Hatóságtól – elutasítja a zsidó állam elismerését és állampolgárainak megsemmisítéséről álmodik, talán Izrael ezt a radikalizmust utánozza és fogjon gigantikus etnikai tisztogatásba?

 2. Arányos katonai válasz az volna, ha házról házra haladva likvidálnák célzottan csak a fegyveres személyeket. A fenti képen ezt valami párcentis sebzésű ballisztikus eszközzel lehetne megoldani, amit általában nem használnak hadseregek. Nagyon naiv vagyok.

  Amúgy az egész dologban csak azt nem értem, hogy ha már kifejlesztettek mindenféle levegőben elkapó rakétavédelmi rendszereket (lásd nato) akkor azzal a palesztin rakétákat nem lett volna gyerekjáték leszedni az egész konfliktus elején?

 3. Mara: “konfliktust megelőző” helyett azt írtam, hogy “konfliktus elején” a december 19-27 közti időszakra gondoltam. Az erre vonatkozó kérdésem továbbra is fennáll.

  A linkelt oldalon hiányzik középről az “I support peace” gomb. Így nagyon feketefehér világképet mutat.

 4. sebcsaba,

  A fegyveres személyek házról-házra torteno célzott likvidálása ugy hangzik mindha egy szamitogepes jatekrol lenne szo. A valosag az az hogy a fegyveres szemelyek nem igyekeznek megvarni azt hogy likvidaljak oket, hanem hasznaljak a fegyvereiket gyerekek es asszonyok hata moge bujva. Az artatlan civileket nem engedik fedezekbe mert tudjak hogy Izrael, ha van ra lehetoseg, igyekszik elkerulni a civil aldozatok noveleset. Hamasz pedig tudatosan, minden alca nelkul, a civil lakossagot lovi raketaival ha van, ha nincs tuzszuneti megallapodas.

  Nem csoda hat hogy ha fegyvernyugvast vagy beket akarsz mindket oldalon(“I support peace,”) es Hamasznak eszebe sem jut ilyesmi, akkor az allampolgaraid vedelme erdekeben mindent elkovetsz ahoz hogy az elenseg ne legyen tobbe kepes es erdekelt az artatlan allampolgaraid raketakkal es ongyilkos merenylettel torteno gyilkolasara.

 5. Shalom Rosenberg professzor, a Jeruzsálemi Héber Egyetemről azt felelte egy riporternőnek, mikor az a többszáz gázai halott és a néhány izraeli halott közötti aránytalanságot firtatta:

  “Maga a Hamasz döntött az aránytalanság mellett azzal, hogy 1000 terrorista fogoly szabadonbocsátását követeli egy izraeli katonáért – Gilad Shalit – cserébe. Ezzel gyakorlatilag azt mondja, hogy egy izraeli élete ezer gázai életével egyenlő, és egy katona védelme érdekében támadnunk kell a terroristákat még többszáz polgári áldozat árán is.”

 6. Visszajelzés: Felipe Babcock
 7. Két országról tudok a világba melyeket minden szomszédja utál és elpusztitana,az egyik Magyarország,a másik Izrael.A sors fintora hogy mindkettőhőz a vérem köt-

Leave a Reply