Gyermeki kacaj

frankpetiValaki azt írta, hogy a gyerekei önfeledten kacagtak, mikor szívószállal belebugyborékoltak a pohár vízbe.

Hja, a gyerekkacaj… Néha azt várom, hogy belőlem is ugyanilyen önfeledt kacaj tör ki, hisz belül ugyanaz a nagy kékszemű, aranyos kis petike maradtam, aki akkor voltam, de szomorúan veszem észre, hogy a szomszéd gyerek, aki állandóan püföli az enyéimet, ugyanazzal a félő tekintettel tekint rám, mint ahogy én tekintettem a Kurucz utcai “Borsos bá”-ra (mi csak így hívtuk őt), mikor rajtakapott, hogy -miután belopakodtam az udvarukba, tudva, hogy a fekete kutyájuk be van zárva az erkélyre- papírfecnivel betömtem a locsolóslaguk nyílását, amire ráírtam, hogy “Vigyázz! Fekete Kéz lecsap rád!”, figyelmeztetésül, mivel csúzlival kilőtte a cicánk szemét, mert az néha megtámadta a galambjait. Persze beárult apunál, ki is kaptam alaposan…

Csak azt akartam mondani, hogy a külső talán megváltozott, de a belső ugyanaz az ártatlan gyermek maradt. Persze néha művészet ezt megtalálni a csúnya felnőttekben.

Most hogy jön ez ide? Csak úgy kijött belőlem ez a semmiség. A semmit is meg lehet úgy fogalmazni, hogy azt mindenki úgy olvassa, mintha az valami lenne. Értitek?!

Gyermeki kacaj” bejegyzéshez 8ozzászólás

  1. Én úgy emlékszem, hogy a slagba dugott fecnin a következő állt: “Ne bántsa a macskáinkat! Fekete Kéz”

  2. Mindig azt gondoltam, h a Frank gyerekek csupa szép és okos kisgyerek. Mind olyan egyformák voltatok és állandóan könyvvel a kezetekben láttalak titeket. Úgyhogy megörültem, h te is tudtál csibész lenni. Szegény Borsos bá ott maradt a nagy üres házában egyedül a kutyájával, madaraival, gonoszságaival, meg még ki tudja mijeivel. De hogy egyik gyereke sem látogatja az fix. Remélem én nem járok így vénségemre. Pedig még nem is olyan vén.

  3. Ha az mv mogott Molcsany Vali bujkal, akkor kenytelen vagyok tudomasodra hozni, hogy igenis ven vagy, mert hogy legalabb ket evvel idosebb vagy nalam.
    Meghogy egyformak! Hogy en valaha is hasonlitottam ehhez a kopasz szakallas majomhoz?
    zoli

  4. kommunista bérenc vagy tyúkész, mert egyrészt Vali Borsosbáról írta hogy még nem is olyan vén, másrészt meg úgy megnevettettél beírásoddal, hogy öt percig rázkódtam görcsösen, éles, szúró fájdalmat okozva így lassan gyógyuló, targoncalapította lábamnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.