Kádas fröcskölés

A gyerekek megint kifröcskölték a kádból a vizet, hiába mondtuk, hogy ez nem szép dolog, meg hogy ez rondaság, mert utánna fel kell azt törölni, ami egy utálatos művelet, és akkor még szépen fogalmaztam, de ők csak azértis fröcskölték kifelé a vizet, mert az olyan jó, meg ilyesmi. Felment a pumpám, vagy az agyvizem -hogy is fejezhetném ki magam választékosabban-, aztán hadd ne meséljem el most itten, hogy mily módon kezeltem le őket ennek nyomán.
Csak azt akartam érzékeltetni ezzel a bevezetővel, hogy elharapózott az erőszak az országban, egyik gonozság követi a másikat, ember embernek farkasa.

pisztoly csontokbolLáthattuk a tévében, amint a palesztin lányt a katonák megállították a határon, mert gyanút fogtak a tízkilós robbanóanyag láttán, erre negatív hősünk felrobbantotta magát, de mégsem robbant fel, mert a szerkezet elromlott nekije, csalódottan verte az arcát, hogy a paradicsom helyett most kihallgatás jön. Később, mikor interjút adott a tévének megtudhattuk, hogy abban a kórházban akarta végrehajtani a merényletet, ahol korábban gondosan ápolták. Mert oda már bejárása volt, nem fogtak volna gyanút.
Lesből lelőttek egy telepest, a másik megsebesült, ismét rakétákkal lődöznek, visszavágnánk egy likvidálással, de a robotlöveg célt téveszt, kiújult az erőszak éppen akkor, mikor a néhány hónapos csend nyomán egyesek nagy naivan kezdték azt hinni, hogy jön a béke, már itt toporog az ajtóban, bebocsátásra vár.
Sharon leült tárgyalni a palesztin elnökkel, de csak a nagy semmiben tudtak megállapodni. A kiürítendő Gázából 146 telepes elment, 700 újabb jött.
De nem csak kintről jön a csapás, falaink között is tombol az erőszak, ártatlan lánykákat gyilkolnak fényes nappal az utcán, meg este is. Gazdasági bűnözés, korrupció, kábítószer, közlekedési balesetek, most legutóbb ez a vonat-teherautó karambol, hét halott, 200 sebesült.
Mintha valami átok súlytaná ezt a zaklatott országot.
Egyébként azon kívül, hogy nincs tévénk, azért nem nézek híradót, mert akkor leginkább rendőröket, nyomozókat, meg bírákat látnék vádlottakkal és rabokkal. A véres tetemeken és sebesülteken kívül persze.
Ezek után nem csoda, ha a gyerekek kifröcskölik a vizet…

Kádas fröcskölés” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.