Vadkelet

be kellene vezetni a halálbüntetést, hogy kivégezhessék a gyilkos gyilkosát is

Egyik drúz beszélgetőtársam azon sajnálkozott, hogy a Shfaram-ban végrehajtott, négy halálos áldozatot követelő merénylet zsidó elkövetője miért volt annyire őrült, hogy keresztyén arabokat kaszabolt le. Azok felvilágosultak, tiszták, és rendesek – mondta. Ha már gyilkolni akart az állat, miért nem Um alFachem-be, vagy a területekre ment, ott szabadon gyilkolhatta volna a muszlimokat százával.
Hadd hulljon a férgese – fűzte hozzá arabusunk.

vadkeletA napokban előkerült fotók tanúsága szerint egyébként az arab tömeg keresztyéni szivében nem éppen a megbocsátás és a türelem szent érzülete lobogott, mikor – a tölténytár cseréjekor már letepert és megkötözött, és így többé veszélytelen terroristát lincselték megfele.

Önvédelemről fecsegnek az arab vezetők, sőt azzal fenyegetőznek, hogy ha a rendőrség vizsgálatot próbálna indítani a brutális gyilkos mégbrutálisabb agyonverésének körülményeiről, széles körű tiltakozóakciókkal fogják megbénítani az országot.
Ettől most be kellett volna rezelnem?

Sharon külön beszélt minden egyes arab vezetővel, Peresz Shfaram-ba ment megnyugtatni a kedélyeket, az államfő meglátogatta a sebesülteket, mindenki azt fújja, hogy az áldozatok családjai ugyanolyan bánásmódban részesülnek, mint a palesztinok által rendezett vérfürdők zsidó áldozatainak hozzátartozói, mindez nem segít, ők meg vannak győződve, hogy a merénylet az izraeli vezetés megkülönböztető, rájuk nézve hátrányos politikájának az egyenes következnénye.

Egy nagy túrót. A karmieli táncfesztiválon is ugyanolyan tapsot kaptak az arabok, tehát világos, hogy nincs itt fasizmusról szó. Sőt, mikor pocsék táncukat lelkesen tapsoltam megfele, azon kaptam magam, hogy éppen pozitívan diszkriminálom őket.

A lincset illetően a köz véleménye nem egységes, miért is lenne az. Van aki úgy vélekedik, hogy jó, hogy kinyírták a merénylőt, mert így egyrészt elvégezték a piszkos munkát, másrészt nem kell nekünk, adófizetőknek pénzelnünk a börtön újabb töltelékének eltartását. Mások azt mondják, hogy élve kellett volna hagyni az őrültet, hogy igenis a börtönben rohadjon élete végéig. Megint mások szerint be kellene vezetni a halálbüntetést, hogy kivégezhessék a gyilkos gyilkosát is.

Vadkelet ez itten.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.