Turkálás

vecepapirAz izraeliek az orrukban turkálnak autóvezetés közben. Otthon érzik magukat a kocsiban, azt gondolják, hogy ők kilátnak, de be senki se.
Ha reggel kifújta volna, most nem piszkálná.
Tanács: állj le az út szélén, és trombitálj a vécépapírba.
No, ez a másik. A vécépapír.

Eddigi életutam folyamán a kiválasztottakon kívül nem találkoztam emberrel, aki vécépapírt használ papírzsebkendőként. Itt, az ígéretek földjén ezt részesítik előnyben, praktikus nép, praktikus megoldások. Bő az orrváladék, sokat tekersz le, kicsi a szutyok, pici a papír is.

Nincs meghatóbb látvány, mikor nemzetközi üzleti tárgyaláson az izraeli menedzser-hölgy vécépapírtekercset vesz elő márkás retiküljéből, leteker belőle egy hosszú darabot, és a zavart tárgyalópartnerek előtt hangosan beleokádja váladékát. Ezután nem csoda, ha az üzlet gyorsan megköttetik, és a tárgyalófél elmenekül.

– Hát, a vadkeletnek ezt a primitív szokását én soha nem fogom átvenni – fogadkozott undorodva egyik húgom, miután megérkezett a szenthazába.
Ma ott lapul a tekercs a táskájában, szipog egy kicsit, majd belefújja. Most akkor a húgom vadult el, vagy a vécépapír finomult ki?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.