Sáskajárás

Az Izraeli Hadsereg légierejének jelentése szerint a sinai puszta felől egy újabb, a korábbiaktól nagyobb, több mint 10 km-es sáskafelhő közeledik országunkhoz…
Fújjátok a kürtöt a Sionon, és rivalgjatok az én szent hegyemen! Rémüljenek meg e föld minden lakói; mert eljő az Úrnak napja; mert közel van az.Sötétségnek és homálynak napja; felhőnek és borulatnak napja; mint a hegyekre ráterülő alkonyat!

Nagy és hatalmas nép, a milyen nem volt öröktől fogva és nem is lesz utána többé, nemzetségről nemzetségre. Előtte tűz emészt, utána láng lobog; előtte a föld olyan, mint az Éden kertje, utána pedig kietlen pusztaság; meg sem menekülhet tőle semmi.

Délutáni csendespihenő a nyugágy tetejénA milyen a lovak alakja, olyan annak alakja, és száguldoznak, mint
a lovasok.
Rohannak a hegyek tetején, mintha hadi szekerek robognának; mintha tarlót emésztő láng ropogna; a milyen az ütközetre kész hatalmas nép.

Elrémülnek tőle a népek; minden arc elsápad.Száguldoznak, mint a hősök, felhágnak a kőfalakra, mint a bajnokok; mindenik a maga útján halad, nem bontják meg soraikat.

Egymást nem szorongatják; mindenik a maga útján halad; néki rohannak a fegyvernek, és nem esik seb rajtok.

Halálra frissülnek az Eilat-i uszodábanBetörnek a városba, futkároznak a kőfalon, felhágnak a házakra, betörnek az ablakokon, mint a tolvaj.

Reszket előttök a föld, és megrendülnek az egek; a nap és hold elsötétednek, a csillagok is bevonják fényöket.

És megzendül az Úrnak szava az ő serege előtt, mert felette nagy az ő tábora; mert hatalmas az ő rendeletének végrehajtója. Bizony nagy az Úrnak napja és igen rettenetes! Ki állhatja ki azt?

saskajar1Jóel próféta könyve, 2. fejezet, 1-11 vers
(Károli Gáspár fordítása)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.